AutoBuzz.be
FR

Deze Porsche met 10 (!) kilometer op de teller is onbetaalbare oldie

 31/05/2017  Julien Libioul  Classic, Nieuws, Uitgelicht

Een ultrazeldzame Porsche 911 Carrera RSR 3.8 uit 1993 heeft zopas een nieuwe eigenaar gevonden, nadat hij 25 jaar van zijn leven in een donkere garage heeft doorgebracht. Een verfoeilijke, maar effectieve investeringstactiek, zo blijkt.

Deze 964 Carrera RSR is een van de 51 exemplaren die ooit werden gebouwd. Het model is gebaseerd op de carrosserie van de Turbo, en draagt een 375 pk sterke flat six van 3,8 liter met enkele injectie en dry-sump smering. Zijn sportende broers reden een indrukwekkend palmares bij elkaar, met onder meer zeges in de 24 Uur van Le Mans, de 1.000 km van Suzuka en de 24 Uur van Interlagos. Niets van dat alles voor deze luiwammes.

Dit exemplaar, besteld door een zelfverklaarde Porschist met enkele opvallende uitrustingen zoals het rode interieur (waarover we jullie zelf laten oordelen), dat wat extra comfort moest bieden aan de meest radicale 911 van weleer. Toch heeft de eigenaar zijn speeltje wijselijk in een garage gestald, om hem er na 25 jaar en 10 gereden kilometers weer uit te halen.

Doodzonde, zeg je? Daar denkt zijn nieuwe baasje, die er afgelopen weekend meer dan 2 miljoen euro voor neertelde tijdens de RM Sotheby’s-veiling op Villa Erba, wellicht anders over…

Verder op AutoBuzz:
© 2017 AutoBuzz.be | Nieuwsbrief | Contact | Privacy | Disclaimer