AutoBuzz.be
FR

Citroën C3 Aircross gaat z’n eigen weg

 14/06/2017  Kristof Winckelmans  Uitgelicht

Enkele maanden na de grotere C5 Aircross komt Citroën eindelijk met nieuws en officiële beelden van de beloofde C3 Aircross naar buiten. Die komt de pensioengerechtigde C3 Picasso vervangen, en past daarvoor een gekend trucje toe. Samengevat in drie letters: SUV.

Net als tal van soortgenoten – denk maar aan de technisch gelijkaardige Opel Crossland X, de Hyundai Kona, de Seat Arona, de Ford Fiesta Active, de Peugeot 2008 en tig andere modellen – trekt de C3 Aircross het hippe crossoverkleedje aan om het verwende Europese SUV-publiek naar de Citroën-showrooms te lokken. De frivole Airbumps – je weet wel, de stootkussentjes die we terugvinden op de C4 Cactus en de nieuwe C3 – laat hij opvallend genoeg links liggen, gelukkig zijn er wel heel wat andere designelementen (zoals de smalle lichtstrips en de enorme mistlampen vooraan, de bolle wielkasten, …) die deze C3 Aircross naadloos doen aansluiten bij de rest van de opgefriste Citroën-familie.

Onder de motorkap treffen we de gekende PSA-motorisaties, gaande van de 1.2 PureTech-driepitters van 100 of 130 pk en de HDi-dieselmotoren van 90 of 120 pk. Zoek niet naar integrale aandrijving of andere offroadtechnologie, deze C3 Aircross komt er vooral om familie yuppies te verleiden. Prijzen zijn er op dit moment nog niet, de wagen zal dan ook pas in het najaar opduiken in het Citroën-netwerk.

Verder op AutoBuzz:
© 2017 AutoBuzz.be | Nieuwsbrief | Contact | Privacy | Disclaimer