AutoBuzz.be
FR

Gefacelifte Lexus CT200h gaat nog even door

 15/06/2017  Kristof Winckelmans  Uitgelicht

Zeven jaar geleden kwam Lexus met de CT200h aanzetten, een compacte middenklasser die hybride rijden toegankelijk moest maken voor de massa. Een subtiele facelift in 2013 niet te na gesproken bleef het design sindsdien ongewijzigd, waardoor de CT200h de laatste tijd een vrije val maakte in de Europese verkoopslijstjes. Maar wie dacht dat ze bij Lexus al hun hoop al hadden gevestigd op de UX, een compacte SUV die wellicht ook meer in smaak zal vallen van de jongere Lexus-klandizie, heeft het mis: dankzij een extra opfrissingskuur blazen de Japanners de CT200h dit najaar nieuw leven in.

Frisse neus

De grootste esthetische wijzigingen moet je vooraan gaan zoeken, waar een nieuw honingraatpatroon in het de horizontale spijlen vervangt. Ook de geïntegreerde bumper verdwijnt, terwijl de scherp uitgeslepen dagrijlichten voortaan een nieuwe plaats krijgen boven de enkelvoudige projectiekoplampen. Achteraan kreeg de CT200h nieuwe ‘L’-vormige achterlichten die voor extra reliëf zorgen in de nog steeds erg Aziatisch aandoende achtersteven. Binnenin is de grootste nieuwigheid het Lexus-navigatiesysteem, dat voortaan over een scherm van 10,3 inch beschikt (ten opzichte van het 7 inch-scherm van de vorige generatie).

Lexus Safety System+

Onderhuids adopteert de CT200h nieuwe elektronicasystemen die overgewaaid komen uit de andere modellen van het gamma, waaronder het volledig Lexus Safety System+-veiligheidspakket. Dat omvat onder meer automatische grootlichten, cruise control met afstandsbepaling, Lane Departure Alert en een Pre-Collision System. De vernieuwde CT200h wordt in september officieel aan het publiek voorgesteld op de IAA in Frankfurt, een maand later zou de wagen al in de Belgische Lexus-concessies te zien moeten zijn.

 

Verder op AutoBuzz:
© 2017 AutoBuzz.be | Nieuwsbrief | Contact | Privacy | Disclaimer