Fotoreeks: de schrijnende schoonheid van onze Belgische wegen

779

Onze noorderburen blijven er jaarlijks smalend om lachen op weg naar hun Zuid-Franse camping – wie laatst lacht, … – maar wijzelf zijn er inmiddels wel gewend aan geraakt. We hebben het natuurlijk over de grote, geasfalteerde schandvlek die het Belgische wegennet heet, een onvolmaakt amalgaam van scheuren, putten en andere obstakels die het tot Belgisch werelderfgoed heeft geschopt. Er worden zelfs boeken over gemaakt.

Mitsubishi, niet toevallig een merk dat van robuustheid zijn handelsmerk heeft gemaakt, stuurde de voorbije maanden een aantal fotografen op pad om de ‘rauwe’ schoonheid van de Belgische wegen te capteren in een 57-delige fotoreeks, waarvan je hieronder al een aantal van onze favorieten kan terugvinden.

Naast werk van topfotografen zoals Noortje Palmers, Jimmy Kets, Bieke Depoorter en Mathieu Litt en beelden van een aantal fotograaf-influencers, toont het boek ook 45 foto’s van hobbyfotografen. Uit 730 inzendingen selecteerden juryleden Carl De Keyzer en Ingrid Deuss – tevens curator van het project – 45 beelden die het best onze Belgische wegen wisten te capteren.

Het volledige resultaat vind je in ‘The Book of #BelgianRoads’, een op 300 exemplaren gedrukte uitgave die vanaf 1 april te verkrijgen is bij boekhandel Copyright (Antwerpen, Gent), Passa Porta Bookshop (Brussel) en erkende Mitsubishi-verdelers voor de schappelijke som van 24,95 euro.