Dit zijn de leukste aprilvissen uit de autosector

1322

1 april is traditioneel de dag waarop je je vrienden, collega’s en familie beetneemt en ook heel wat autoconstructeurs doen maar wat graag mee. Wij lijsten de leukste aprilvissen even op.

1. De Right Lane Assist van Hyundai

Een aprilvis die we maar wat graag voor waar hadden aangenomen. Om middenvaksrijders aan te sporen naar rechts op te schuiven, ontwikkelde Hyundai de Right Lane Assist, een actieve veiligheidsfunctie die chauffeurs aanmaant om terug rechts in te voegen van zodra dat mogelijk is. Middels een auditief signaal en trillingswaarschuwing in het stuurwiel, zou de chauffeur merken dat hij of zij niet langer op het middenvak hoeft te blijven. Helaas te mooi om waar te zijn.

2. Skoda’s ProjectaPal

Het gebeurt wel eens bij ons allemaal: je vertrekt naar huis en vergeet een omweg te maken langs de winkel, de bank of je schoonouders (nu ja, die waren we eerlijkheidshalve niet ‘echt’ vergeten). Dat zou voorgoed verleden tijd zijn met Skoda’s ProjectaPal, een systeem dat boodschappen op de grond kan programmeren wanneer je je autodeur opent. Dergelijke technologie wordt vandaag al gebruikt om het merklogo te projecteren, maar op andere toepassingen is het nog wachten.

3. Toyota PieAce

Toyota Australië lanceerde dan weer de PieAce, een HiAce cabrio die plaats biedt aan 12 inzittenden. Bovendien kunnen de achterste banken naar beneden geklapt worden, waardoor het model zijn utilitair karakter behoudt. Productieplannen voor het … euhm … gewaagde model zijn er nog niet.

4. Audi B-tron

Nog in Australië claimt Audi een nieuwe aandrijfvorm te hebben ontwikkeld. Na elektriciteit (e-tron) en CNG (g-tron) komen de Duitsers nu aanzetten met b-tron, waarbij de “b” staat voor “bijtjes”. Inderdaad … deze Audi zou op honing moeten rijden. Tot spijt van wie het bij-nijdt is dit natuurlijk een aprilvis.

5. BMW’s Maanverf

BMW ontwikkelde dan weer een speciale lunaire fotovoltaïsche carrosserie. Die zou de batterij van je elektrische of geëlektrificeerde Beemer opladen met het zonlicht dat de maan ’s nachts reflecteert.

6. De regenboogbanden van MG

MG wil dan weer wat meer kleur op straat. De banden op hun wagens zouden worden uitgerust met een kleurlaag die voor een tijdelijke regenboogafdruk op de weg moet zorgen, naar analogie met de ‘vanishing spray’ die scheidsrechters in het voetbal gebruiken.

7. Honda’s beleefde claxon

Honda beweert dan weer de beleefde claxon te hebben uitgevonden … oordeel zelf maar!