5e editie InterClassics Brussels eert Italiaanse grootmeesters

524

In het weekend van 15 tot en met 17 november vindt op de Heizel de inmiddels vijfde editie van InterClassics Brussels plaats, na de Zoute Grand Prix in Knokke zowat het grootste oldtimergebeuren op Belgische bodem. Dit jaar staat het feestje grotendeels in het teken van de roemruchte Italiaanse designhuizen, maar ook het eeuwfeest van Bentley wordt allerminst over het hoofd gezien…

Vandaag tel je als autobouwer al mee wanneer je het drieletterwoord SUV te pas en vooral te onpas met je producten associeert, maar in de gouden jaren van de automobiel viel er vooral status te vergaren door je modellen te laten signeren door kleppers als Pininfarina, Bertone, Touring, Ghia of Zagato. Het leverde de auto naast zijn onmetelijke aantrekkingskracht vooral een ongelofelijke visuele verscheidenheid op, die sindsdien (helaas) nooit meer geëvenaard zou worden.

Om die gouden periode van de automobiel te eren, brengt InterClassics dit jaar de geschiedenis van deze ‘great Italian designers’ in beeld aan de hand van vijftien klassiekers. Zo worden er van elk groot designhuis een aantal wagens gepresenteerd waaronder hun meest typische, exclusieve en iconische modellen waaronder de Otto Vu van Ghia, de Cisitalia van Pinifarina en de Miura van Bertone. Ook zal er van elke designer een model te zien zijn waarmee ze bij het grote publiek bekend geworden zijn, zoals een eerste productiemodel van de Fiat X1/9 of Karmann Ghia.

Giuseppe ‘Nuccio’ Bertone bij één van de mooiste auto’s aller tijden: de door Marcello Gandini getekende Lamborghini Miura P400.

Bentley Centenary

Naast het hoofdthema brengt InterClassics ook hulde aan Bentley, dat net als Zagato zijn honderdjarig bestaan viert. In 1919 schiep Walter Owen Bentley een bedrijf met een eenvoudig doel: bouw “een snelle auto, een goede auto, de beste in zijn klasse”. De eerste auto van het merk Bentley werd in oktober 1919 gepresenteerd op de London Motor Show. Tijdens InterClassics Brussels 2019 wordt er, in samenwerking met de Belgische Bentley-invoerder, een collectie gepresenteerd van een vijftiental topstukken uit de 100-jarige geschiedenis van het merk.

Oktober 1919: Het piepjonge Bentley ziet het levenslicht op de London Motor Show.