Afgelopen weekend vond de 20e editie van de National Classic Tour plaats, een oldtimerrally die voor de gelegenheid ‘Revival’ gedoopt werd. De overwinning in het algemene klassement ging naar de Porsche 911T van het duo Maes-Pyck.

Naar aanleiding van de 20e feesteditie werd een Revival georganiseerd, die hulde bracht aan het recept waarmee de eerste regulariteitsrally in België voor oldtimers werd georganiseerd. Een folietje van de nieuwe Master Switch-tandem die gevormd wordt door twee doorwinterde oldtimerdieren: Jacques Bruyns en Stéphane Sertang.

Een veertigtal teams kregen op vrijdag een tweedelige proloog voorgeschoteld, met een deel rond en een deel óp het legendarische circuit van Spa-Francorchamps. Op de tweede dag volgden de deelnemers een met 11 RT’s bezaaid roadbook van 280 kilometer, dwars doorheen de provincies Luik en Luxemburg. Op de slotdag hadden ze nog eens 230 kilometer en 4 RT’s voor de boeg, met de Haspengouwse bloesemstreek als decor.

De overwinning in het algemene klassement ging uiteindelijk naar Ruben Maes en Aswin Pyck met hun Porsche 911 T van 1968. In de categorie ≪ Junior Challenge ≫ trokken Antoine Grisay en Amaury de Barsy het laken naar zich toe aan het stuur van hun Invicta S Low Chassis 4 1⁄2 uit 1931, waarmee ze zich dus meteen ook tot winnaar mochten kronen bij de pre-wars.

Voor de liefhebbers van historische rally’s is het nu uitkijken naar de National Classic Tour, die van 8 tot en met 11 mei wordt verreden in de prachtige Provence.

Foto’s: A2Pix – Frédéric Blaise.