Code geel: Mercedes-AMG CLA 35 4MATIC

870

Na de A-Klasse en A-Klasse Berline heeft nu ook de verwante CLA recht op een milde AMG-versie, die in het gamma zijn plaats komt innemen tussen de ‘kleinburgerlijke’ modellen en de toekomstige CLA 45. De sportieve vierdeurscoupé beleeft volgende week zijn debuut op het Salon van New York, en zal tegen augustus bij de Belgische dealers staan.

Ze zitten niet stil, daar in Affalterbach. Met de CLA 35 4MATIC stellen ze al hun derde lid uit de A-familie voor, terwijl er naast de verwachte A45 allicht ook nog ergens een opgepepte CLA Shooting Brake in de pijplijn zit. In afwachting houden we het bij deze kanariegele CLA 35 4MATIC, een in Sun Yellow gedrenkte rasatleet met 306 pk sterke 2 liter-turbobenzine (M 260), een gerobotiseerde zeventrapsautomaat met dubbele koppeling, standaard vierwielaandrijving en een officiële chrono van 0 tot 100 km/u in iets minder dan 5 seconden. Juist, toeters en bellen die je ook op de technische fiche van de A35 had kunnen terugvinden.

Op uiterlijk vlak onderscheidt de Mercedes-AMG CLA 35 zich van zijn bravere soortgenoten via een anders uitgesneden voorbumper met chromen accenten, specifieke 18-duimers (mits opleg kan je ook 19-duimers laten monteren), meer uitgesproken zijschorten, een subtiele kofferlip en een nieuwe diffusor, die plaats biedt aan twee ronde einddempers.

Binnenin krijgt de CLA 35, naast een afgeplat AMG-stuurwiel en met alcantara overtrokken sportzetels, vanzelfsprekend ook de MBUX-spraakbediening mee, aangevuld met een specifieke tellerpartij die de keuze laat uit drie AMG-weergavestijlen: ‘Klassiek’, ‘Sport’ en ‘Supersport’. In de ‘Supersport’-modus krijgt de bestuurder een centrale, ronde toerenteller te zien, aangevuld met informatie (g-krachten, turbodruk, …) in de vorm van staafdiagrammen. Voor de echte sportievelingen is er zelfs een AMG Track Pace-programma, waarmee de telemetriegegevens uitgelezen en geanalyseerd kunnen worden. De Augmented Reality-functie van MBUX maakt het bovendien mogelijk de ideale rijlijn van een opgeslagen circuit te projecteren, zodat de bestuurder Playstation-gewijs zijn rondetijden kan verbeteren.