Subaru Outback debuteert volgende week in New York

543

In onze contreien onderging de Outback recent nog een subtiele facelift, maar aan de andere kant van de Grote Plas maakt Subaru zich al op om een volledig nieuwe generatie voor te stellen. Naast de introductie van Subaru’s Global Platform krijgt de Japanse crossover ook een nieuwe 2,4 liter-boxermotor, over een hybride e-Boxer versie zwijgt Subaru (voorlopig?) in alle talen.

Eén vaag plaagplaatje, aangevuld met een twee regels tellend persbericht: Subaru ten voeten uit. Net zoals de Japanners de hoogdravende marketingpraat maar al te graag aan zich voorbij laten gaan, is ook de Outback zo’n model dat schittert in de schaduw. Vandaar ook dat alleen de echte kenners de crossover opnemen in hun shortlist, want met een 2,5 liter-boxermotor en een cvt-automaat hoort de Outback nu eenmaal niet tot de beste leerlingen uit de CO2-klas.

Deze volgende generatie zal op dat vlak allicht wat beter moeten doen, hoewel Subaru voorlopig nog niet wil bevestigen of er ook een (plug-in) hybride e-Boxer-versie in de pijplijn zit. Voor de States is er wel sprake van een nieuwe 2,4 liter-boxermotor met 260 pk, die de 3,6 liter grote zescilinder komt aflossen. Na zijn Amerikaanse marktintroductie reist de nieuwe Outback allicht ook door naar Europa, al hoeven we de Japanner zeker niet voor 2020 te verwachten…