Er lijkt geen sleet te komen op de Nissan GT-R. Elk jaar punten de Japanners hun sportwagen bij waar nodig. Wat heeft de constructeur dit jaar in petto?

Op het eerste zicht lijkt er immers niet zo heel veel veranderd: de “gewone” GT-R doet het nog altijd met 565 pk en ook onder de motorkap van de Nismo huizen nog altijd 600 paarden. Maar Nissan nam wel de turbo van de 3.8 V6 motor onder de loep. Door die minder schoepen mee te geven, gaat de doorstroming van de lucht efficiënter, wat resulteert in een snellere gasrespons.

Nissan GT-R

Daarenboven zette Nissan de GT-R op een dieet van 30 kilo en herschreef het de software van de versnellingsbak voor nog betere prestaties op circuit. De 0 naar 100 tijd mag dan wel dezelfde blijven, je rondetijden zouden wel moeten dalen. Tot slot worden er ook grotere koolstofkeramische remmen gemonteerd.

Fast and Furious

Daarnaast maakt Nissan een nieuwe kleur terug beschikbaar vanwege de 50e verjaardag van de Skyline/GT-R: het Bayside Blue dat de constructeur tot 2002 gebruikte en bekend is van de Skyline R34 GT-R van Paul -Brian O’Connor – Walker uit de vierde Fast and Furious film.

Voor wie niets met Fast and Furious of Paul Walker heeft: de 50th Anniversary Edition is ook in het wit en het zilver te bestellen.