Na 18 jaar is de ING Ardenne Roads uitgegroeid tot een ware ‘lenteklassieker’. Ook komend weekend kan het evenement rekenen op een goed gevulde deelnemerslijst, vol liefhebbers van oude bolides en levensgenieters die een prachtig stukje van de wereld willen zien. In eigen land, dan nog. 

“Hoe langer men bestaat, hoe moeilijker het wordt om bij iedere editie met iets nieuws op de proppen te komen. Maar de ING Ardenne Roads wil met zijn tijd meegaan en telkens weer nieuwe en pittoreske plekjes in het zuiden van het land laten ontdekken”, stelt Jean-François Devillers, dirigent van Trajectoire. “Het profiel van onze deelnemers verandert voortdurend. We tellen nu meer en meer Nederlandstalige teams, die ons evenement iets later dan de Walen en de Brusselaars hebben leren kennen. Misschien kregen ze de smaak te pakken tijdens de Zoute Grand Prix. Aan de andere kant stellen we vast dat er steeds minder vooroorlogse bolides aan de start verschijnen, omdat zo een auto’s nu eenmaal meer inspanningen vergen.” Een begrijpelijke keuze, vooral omdat de ING Ardenne Roads er een punt van maakt om zijn 150 teams langs de meest spectaculaire en afgelegen wegen van het land te leiden. Zo is het parcours bijna 560 kilometer lang, waarvan er op de eerste dag, zaterdag, 340 kilometer in de streek van Libramont worden afgelegd. ‘s Anderendaags is het parcours, zoals de traditie het wil, heel wat compacter, om zich toe te leggen op de onuitgegeven wegen van de Oostkantons.

Het geheim van het succes

“Onze reputatie zorgt voor ons succes! Die van een uitstekend organisatieteam, dat de deelnemers als vrienden beschouwt en die ze een ‘sleutel-op-de-deur’ regularity weekend wil bezorgen, in een gezellige en sportieve sfeer, zonder enige toegeving te doen als het gaat om de ontvangst”, benadrukt Jean-François. Een subtiele harmonie, waarbij de liefhebbers van sportieve competitie aan hun trekken komen, maar ook zij die nieuwe en onbekende regio’s willen leren kennen, wat uiteraard onvoorwaardelijk samengaat met lekker tafelen, grand crus en champagnecoupes die het hele weekend lang beschikbaar zijn, met als orgelpunt de door ING Private Banking georganiseerde gala-avond. “Het geheel trekt deelnemers aan vanuit alle windstreken. We hebben heel wat duo’s die als vader met zoon of dochter deelnemen, maar ook meer en meer dames, die het tegen hun vriendinnen willen opnemen. Dat konden we ook bij onze meest recente regularity-opleiding vaststellen. De aanwezige dames zijn gemotiveerd en tonen zich zeer vastberaden. Daar kunnen we alleen maar blij om zijn!”, glimlacht Jean-François.

Toeschouwerstip: download de app!

Omdat de ING Ardenne Roads met zijn tijd meegaat, beschikt het evenement nu over modern technologisch hulpmiddel. Een app die speciaal voor de organisaties van Trajectoire werd ontwikkeld. Een communicatiemiddel voor de deelnemers aan de ene kant, maar ook voor het publiek. Dat geeft de organisatie de mogelijkheid om de deelnemers de hele wedstrijd lang praktische informatie door te geven, zoals de timing of de live tussenstanden. Maar door deze app kunnen de toeschouwers ook het hele parcours volgen, door bijvoorbeeld via Google Maps een route uit te stippelen. Sommige smartphones zullen het dit weekend zeer druk hebben… ist Table 4 Acc

Photos : ING Ardenne Roads

Foto’s: ING Ardenne Roads

Meer informatie over het evenement vind je op http://www.ing.ardenneroads.org of op de officiële Facebook-pagina: www.facebook.com/trajectoire.be


[wpml_language language="nl"] [/wpml_language]