Aston Martin DBS Superleggera Volante is bloedmooie zonneklopper

857

Blijkbaar is het lentezonnetje van de voorbije dagen intussen ook tot in Engeland geraakt. Bij Aston Martin hebben ze zelfs spontaan het Volante-derivaat van de 725 pk sterke DBS Superleggera naar buiten gereden. Een cabrio, dus. Maar geen gewone.

Natuurlijk zat er nog een Volante aan te komen. De DBS Superleggera deelt namelijk wel wat van zijn DNA met de eveneens als Volante verkrijgbare DB11, wat meteen ook de aanwezigheid van het uit acht lagen bestaande, stoffen wegklapdakje met schuin geplaatste achterruit verklaart. Het opent en sluit in respectievelijk 14 en 16 seconden (ook die cijfers klinken ons bekend in de oren), is verkrijgbaar in acht verschillende kleuren en heeft volgens Aston Martin een levensverwachting van meer dan 100.000 cycli.

Wat je ook bekend in de oren zal klinken – letterlijk dan – is de aanstekelijke symfonie van Astons 5,2 liter-V12, die net als bij de gesloten variant 725 pk en 900 Newtonmeters richting achterwielen stuur via een van ZF geleende achttrapsautomaat. Ondanks het meergewicht van zo’n 170 kilogram (1.863 kilo in totaal) blijft de Volante ontiegelijk snel: de spurt van 0 tot 100 km/u zit erop na 3,6 seconden (+ 0,2 tienden), terwijl de topsnelheid van 340 km/u er op slag de snelste Aston Martin-cabrio aller tijden van maakt.

Het slechte nieuws is dat je deze zomer nog een andere manier zal moeten zoeken om te imponeren, de eerste exemplaren zullen pas in het derde kwartaal van 2019 op de markt komen. En het goeie nieuws? Dat geeft je meteen ook wat extra tijd om uit te vogelen hoe je die 300.000 euro bij elkaar gaat harken…