Het voorbije jaar ging alle aandacht bij de ludospaces naar het vernieuwde bestelbusjestriopardon, kwartet – uit de PSA-stal, maar volgend jaar is het de beurt aan Renault om de bordjes weer in evenwicht te brengen. Na een lange carrière van 12 jaar krijgt de Kangoo namelijk een opvolger die zichzelf opwerpt als één van de eerste, betaalbare EV’s voor de hele familie.

In afwachting van die langverwachte machtswissel laat Renault ons alvast even kennismaken met de utilitaire variant van de nieuwe Kangoo, die voor de gelegenheid debuteert als elektrische Z.E. Concept. Op die manier delen de Fransen uiteraard een sneer uit naar de vrienden van PSA, die – toeval bestaat niet – uitgerekend vandaag lieten weten dat de elektrische versies van de Rifter, Partner en Combo Life in 2021 aan het gamma zullen worden toegevoegd. Geen van beide Franse autoreuzen laat echter al in zijn kaarten kijken wat aandrijflijn, autonomie en prijszetting betreft.

Op uiterlijk vlak leren we de nieuwe Renault Kangoo kennen als een veel vlottere en best wel appetijtelijke bestelbreak, die naast een nieuwe lichtsignatuur voor- en achter ook wat extra stance meekrijgt. De productieversie, die volgend jaar zowel in een bestel- als personenwagenversie op de markt verschijnt, zal volgens Renault voor 80 procent identiek worden aan dit studiemodel. Enkel de digitale cameraspiegels en de overbemeten velgen, die eerder op een Mégane R.S. thuishoren, zullen het productiestadium wellicht niet halen.