Audi opende gisteren officieel de deuren van The Place To -e- in Antwerpen. Dit belevingscentrum, waarin de hoofdrol is weggelegd voor de befaamde Audi e-tron, wordt de komende maanden (tot en met 28 juli, om precies te zijn) de place to be voor een kennismaking met duurzame mobiliteit, technologie en innovatie.

 “Ons eerste idee was om een pop-up store te lanceren rond onze Audi e-tron”, vertelt Stefan Kerckhoven, directeur van Audi Import. “Dat idee groeide uit tot een totaalbeleving die we nu kunnen aanbieden aan onze bezoekers. Zo is er de escape room waarin, zonder al te veel te verklappen, onze e-tron deel van de oplossing is. Er is ook de e-Arena, waar men zowel virtueel als reëel Rocket League, een populaire game over heel de wereld, kan spelen.”

Naast het entertainende aspect, is er in The Place To -e- onder de noemer e-ducate een belangrijke plaats weggelegd voor leren over elektrisch rijden. Er vinden regelmatig expert talks plaats waarin duurzaamheid in alle facetten aan bod komt. De onderwerpen kunnen gaan van mode, technologie tot de automobiel. Dat laatste onderwerp wordt logischerwijze extra benadrukt. Enerzijds is er veel aandacht om het laden – vaak hét struikelblok om over te stappen naar elektrisch rijden – onder  de aandacht te brengen, maar uiteraard ook het elektrisch rijden an sich.

“Onder de uitdrukking trying is believing bieden we op aanvraag testritten aan met onze e-tron”, legt Stefan Kerckhoven uit. “Je voelt immers pas écht het verschil tussen rijden met een traditionele verbrandingsmotor en een elektrisch aangedreven voertuig als je ermee gereden hebt.”

Wat is een belevingscentrum zonder de nodige hapjes en tapjes? Ook hier komt The Place To -e- verrassend uit de hoek, enerzijds met een gezellige rooftop bar op de bovenste verdieping van het gebouw op de Desguinlei, maar anderzijds – mét extra punten voor originaliteit – met e-at, een private dining concept waar duurzaamheid opnieuw hoog op de kaart prijkt. Aan the rolling table, een tafel die letterlijk tot voor je neus gerold wordt, is er plaats voor maximaal 20 personen, maar kan al plaatsgenomen worden vanaf 2 personen. Gasten krijgen een gastronomisch vijfgangenmenu voorgeschoteld met aangepaste wijnen.

Hoe alles daar op rolletjes loopt in The Place To -e- kan je zelf ontdekken tot en met 28 juli 2019, telkens van donderdag tot en met zondag.

Meer info? theplaceto-e.be

[wpml_language language="nl"] [/wpml_language]