BMW 8 Reeks Gran Coupé neemt Porsche Panamera in het vizier

905

Anderhalve maand voor de officiële onthulling trakteert BMW op een eerste teaser van de 8 Reeks Gran Coupé, de sportieve vierdeursvariant die vanaf september de Mercedes-Benz CLS en Porsche Panamera naar de keel komt vliegen.

Na de Coupé en de Cabrio (en voor de extreme M8) bezorgt BMW zijn 8 Reeks dus een iets gezinsvriendelijker gezicht, in de vorm van deze voorlopig nog erg mysterieuze Gran Coupé. Verrassend? Niet echt, want ook de vorige 6 Reeks had al zo’n gelijknamige vierdeursvariant in het gamma zitten. Bovendien ligt het niet bepaald in de aard van BMW om langs de zijlijn toe te kijken hoe Porsche (met de Panamera) en Mercedes-Benz (met de CLS) het laken bij de sportieve berlines naar zich toetrekken. Op 25 juni wordt de derde telg uit de 8 Reeks aan de wereld voorgesteld tijdens een zogeheten BMW #NextGen-evenement in de Beierse thuisbasis.

Bij de lancering in september zal de 8 Reeks Gran Coupé allicht opteren voor de gekende V8-benzine uit de M850i (530 pk) en de 320 pk sterke zes-in-lijn-dieselmotor uit de 840d. Later volgt wellicht nog een échte M8, een toekomstige speelkameraad voor de Porsche Panamera Turbo en de Mercedes-AMG GT 4-Door Coupé.