Eerste schets nieuwe Skoda Superb

544

Skoda bereidt een machtswissel voor aan de top van zijn gamma, waar de Superb binnenkort wordt afgelost door een grondig herwerkte opvolger. Net als de vernieuwde Passat zou er ook een fiscaalvriendelijke stekkerhybride in de pijplijn zitten.

De huidige Superb gaat alweer sinds 2015 mee, dat betekent dat Mlada Boleslav stilaan alles in gereedheid brengt om zijn vlaggenschip op retraite te sturen. In de coulissen wordt de opvolger klaargestoomd om later deze maand zijn debuut te beleven tijdens het WK ijshockey in Bratislava. Waar is de tijd dat auto’s op een autosalon werden voorgesteld…

Ook als PHEV

In afwachting van de eigenlijke lancering trakteren de Tsjechen ons al op deze eerste teaserfoto, waarop een op het eerste gezicht subtiel hertekende frontpartij te zien is. Achteraan zal het merklogo, net als bij de recente Scala, voortaan over de hele breedte van de kofferklep worden uitgesmeerd. Verder geeft Skoda ook mee dat er onderhuids heel wat meer te gebeuren staat, waaruit we kunnen afleiden dat de Superb voor het eerst ook als plug-in hybride op de markt zal komen. Wellicht neemt het Tsjechische vlaggenschip de aandrijflijn van de Volkswagen Passat GTE over, bestaande uit de 1.4 TSI-benzine en een 115 pk sterke elektromotor, die het zo’n 50 kilometer op stroom zou kunnen uitzingen. Meer nieuws volgt tegen het einde van de week, wanneer de nieuwe Superb officieel aan de hockeyfans wordt voorgesteld.