Porsche Cayenne Coupé krijgt V6 biturbo

649

De Porsche Cayenne Coupé begon zijn veelbelovende carrière met een 340 pk sterke instapversie en een exuberante Turbo, maar miste vooralsnog een gulden middenweg. Die komt er nu in de vorm van deze Cayenne Coupé S, aangedreven door de 2,9 liter-V6 biturbo met 440 paarden.

Bij de officiële presentatie in maart liet Porsche al weten dat het leveringsgamma van de Cayenne Coupé stelselmatig uitgebreid zou worden met nieuwe motorvarianten. In afwachting van de (in België cruciale) plug-in hybride versie opent Porsche vandaag de orderboeken voor de S-variant, die de 2,9 liter-V6 biturbo overneemt van de gewone Cayenne. Ook de specificaties zijn dus logischerwijze gelijklopend, met een spurt van 0 tot 100 km/u in 5 seconden – 4,9 indien je het optionele Lightweight Sport Pack hebt aangevinkt en het anders standaard gemonteerde panoramadak kan missen – en een topsnelheid van 263 km/u.

Voor de basisversie van de Cayenne Coupé S, die standaard over het Sport Chrono-pakket, een snelheidsafhankelijke stuurbekrachtiging, 20-duimsvelgen, een parkeerhulp met achteruitrijcamera, het Porsche Active Suspension Management (PASM) en zelfs vloermatten (!) beschikt, zet Porsche je 103.297 euro achteruit, zo’n 16.000 euro meer dan de 340 pk sterke instapversie. Je moet er bovendien ook wat langer op wachten, want de eerste leveringen zijn pas voorzien in de loop van de maand augustus.