Sneltransport: Ford Focus Clipper ST

1004

Naar analogie met de recent voorgestelde hatchback, waarmee we binnenkort voor het eerst mogen proefdraaien, stelt Ford nu ook de sportieve ST-variant van de Focus Clipper voor. Ook die laat klanten de keuze uit de 2,3 liter-EcoBoost of een 2 liter grote EcoBlue-diesel.

Snelle station wagons, zoals de legendarische Volvo 850 Estate uit het DTM of de heerlijk discrete Audi RS6 Avant, zijn tegenwoordig niet dik gezaaid. Wie het een beetje betaalbaar wil houden, moet vooral binnen de Volkswagen-groep zijn gading gaan zoeken, met de Seat Leon Cupra R, Volkswagen Golf Variant R of de Skoda Octavia Combi RS. Vanaf de zomer kan je ook weer bij Ford terecht, wanneer deze nieuwe Focus Clipper ST zijn opwachting maakt.

Net als de hatchback valt de Clipper ST te verkrijgen in twee verschillende smaken, met keuze uit de 2,3 liter-EcoBoost met 280 pk of een 190 pk sterke 2 liter EcoBlue-diesel. Beide versies komen standaard met een manuele zesbak, voor de benzineversie staat een zeventrapsautomaat op de optielijst. Ook het elektronische sperdifferentieel op de vooras, de met 10 millimeter verlaagde sportophanging en de speciaal ontwikkelde Michelin-rubbers zijn opnieuw van de partij.

Het laadruim van de Focus Clipper ST, standaard al een respectabele 608 liter groot, kan uitgebreid worden tot 1.653 liter.
[wpml_language language="nl"] [/wpml_language]