Voor twee gelukkige Belgen: BMW M5 Edition 35 Jahre

589

In 1984 bracht BMW zijn allereerste M5 op de markt, een schijnbaar brave berline met de 286 pk sterke zes-in-lijn uit de M1 onder de kap. 35 jaar en bijna 350 pk verder mogen we kennismaken met deze M5 Edition 35 Jahre, een duistere M5 Competition… met een gouden randje.

Net als in 2014, toen we de – rarara- opgesmukte M5 30 Jahre te zien kregen, grijpt BMW ook nu naar het strafste wat de ingenieurs momenteel op de plank hebben liggen. In casu: de 625 pk sterke V8 van de M5 Competition, die standaard met de (uitschakelbare) M xDrive-vierwielaandrijving is uitgerust. Op visueel vlak onderscheidt de verjaardagseditie zich met een speciale matgrijze lak – Frozen Dark Grey II – en specifieke 20-duimers, die je (mits opleg) kan laten vullen met carbonkeramische schijven en goudkleurige remzadels.

Ook de woonkamer baadt vanzelfsprekend in feeststemming. Let vooral op de interieurlijsten in goud geanodiseerd aluminium met carbonstructuur, die zowel rond het instrumentenpaneel, op de portierbekleding als op de middenconsole terugkeren.

350 stuks

Zo’n BMW M5 Competition – prijskaartje: 130.000 euro – is sowieso al voorbehouden aan de happy few, voor deze Edition 35 Jahre zal je nog wat meer geluk moeten hebben: de productie wordt beperkt tot 350 exemplaren. Onze BMW-invoerder, die zowel de Belgische als de Luxemburgse markt bedient, heeft er daarvan twee weten te bemachtigen. De eerste leveringen starten al in juli, snel handelen is dus de boodschap…