Hier is de nieuwe Opel Corsa-e!

1465

Nieuwe auto’s, en al zeker die van de langverwachte soort, hebben het alsmaar moeilijker om zich te verstoppen tot op hun eigenlijke lanceringsdatum. Ook de zesde Opel Corsa-generatie heeft het vlaggen…

Het was een Franse website die de twijfelachtige eer te beurt viel om de officiële persplaatjes van de nieuwe Opel Corsa vroegtijdig op het net te gooien. Die laten een opvallend frivole stadsauto zien, die – zoals verwacht – heel wat uiterlijke gelijkenissen vertoont met zijn nieuwe stalgenoot, de Peugeot 208. Beide wagens rusten bovendien op hetzelfde CMP-platform, dat betekent dat ook een volledig elektrische Corsa-e in aantocht is.

Update: Intussen heeft Opel ook de officiële persinformatie over die Corsa-e vrijgegeven, daaruit blijkt dat de auto net als de e-208 en de DS 3 Crossback E-Tense over een 136 pk sterke elektromotor en een 50 kWh sterke batterij zal beschikken. Het WLTP-rijbereik bedraagt 330 kilometer, nadien kan je de accu (althans, met een snellader) in een half uurtje opnieuw naar een laadniveau van 80 procent krijgen.

Het interieur van de nieuwe Corsa is duidelijk klassieker opgevat dan Peugeots veelbesproken i-Cockpit, en krijgt – naast de van Peugeot geleende versnellingspook – een gedigitaliseerd instrumentarium mee.