‘De dapperste rally van Europa’, zo wordt hij wel eens genoemd. Hij, dat is natuurlijk The Scotland Rally, een 6 dagen en 1.800 kilometer lange roadtrip die je via de mooiste plekjes van Engeland, Wales en Schotland tot op het magische Isle of Skye brengt. En dankzij AutoBuzz.be en Suzuki… kan je er deze zomer zélf bij zijn!

Wie de fantastische (en soms ook wel wat van de pot gerukte) Instagram-plaatjes al even is gaan bekijken, zal het wellicht ook gemerkt hebben: qua sfeer doet deze Scotland Rally spontaan aan die andere ‘folkloristische’ rally denken, de Budapest Rally. Het hoeft dan ook niet te verbazen dat beide evenementen door dezelfde (Belgische) mensen worden gerund, waardoor je op organisatorisch en logistiek vlak meteen op beide oren kunt slapen. Slapen doe je overigens in een tent van Suzuki, het merk dat je ook een waanzinnig lollige Swift Sport – de 2012-generatie met atmosferische 1,6 liter, dan nog – ter beschikking stelt om deze zomer de roadtrip van je leven te beleven, samen met de man of vrouw van je leven (of een losse Tinder-scharrel, dat kies je volledig zelf). Hebben we trouwens al gezegd dat je tussen 4 en 9 augustus best meteen alle gemaakte barbecue- en festivalafspraken uit je agenda schrapt, vooraleer je verder leest?

The Scotland Rally 2018 – Official Aftermovie

Let's bring you back to the most heroïc rally of 2018. To a country on the other side of the Canal with winding roads, majestic castles and many hidden gems.🏰Enjoy this amazing recap of The Scotland Rally 🚙🏆WIN WIN WIN🏆You can win a free ticket to The Scotland Rally 2019!1. Tag your co-pilots2. Share this videoWinner announced 20 October🤞Don't miss out on the journey and secure your place for next year! pre-register 👉 scotlandrally.org🎥 by Moss Studios

Geplaatst door Scotland Rally op Woensdag 10 oktober 2018

Wat mag je verwachten?

Mocht je er nog aan twijfelen na het zien van bovenstaande beelden: neen, in The Scotland Rally draait het niet om snelheid, wel integendeel. Aan het begin van het avontuur, bij de legendarische White Cliffs of Dover, krijgen de deelnemers een gedetailleerd roadbook mee dat je in zes etappes langs de mooiste plekjes van het Verenigd Koninkrijk voert. Onderweg passeer je legendarische routes (NC500!), checkpoints (Anfield Road!), historische kastelen (Conwy Castle!) en ruïnes (Stonehenge!). Dagelijks ligt de finishlijn op een unieke plek waar je de mogelijkheid hebt om te kamperen.

Het duo dat gedurende rally de hoogste scores behaalt tijdens de proeven – door onderweg zo weinig mogelijk checkpoints te missen én uit te blinken in de traditionele Highland Games die hen op elke aankomstlocatie te wachten staan – mag overigens een jaar lang rondrijden met een authentieke Mini Cooper, het perfecte vervoermiddel voor wie niets meer te bewijzen en/of compenseren heeft. Al kan hetzelfde ook gezegd worden van de Japanse gooi- en smijtdoos waarmee je door het machtige Schotse landschap mag scheuren.

Wat verwachten we van jou?

Begint het intussen al te kriebelen om je kilt uit de kast te halen, en ben je vooral beschikbaar tussen 4 en 9 augustus? Dan ben jij misschien wel de man of vrouw die we zoeken! Samen met Suzuki mogen we namelijk een officieel AutoBuzz.be-team afvaardigen, dat zes dagen lang onze kleuren mag gaan verdedigen aan de overkant van het Kanaal. Zowel de overtocht, de inschrijving, de kampeerovernachtingen als de terugvlucht naar België nemen wij volledig voor onze rekening, waardoor dit misschien wel eens je beste én goedkoopste vakantie ooit zou kunnen worden…

Om deel te nemen, volstaat het om dit bericht te liken op onze Facebook-pagina en in de comments te laten weten welke vriend(-in) je als copiloot mag vergezellen op dit unieke avontuur. De wedstrijd loopt tot en met donderdag 13/06, nadien worden de winnaars persoonlijk op de hoogte gebracht.

Alle info over de reis vind je op de officiële website van The Scotland Rally.