24 uur van Le Mans H+3: Toyota zoals gepland

372

De eerste drie uur van het racen bevestigden dat Toyota hier is om te winnen, maar één van de Rebellions en de twee SMP Racing BR’s (inclusief die van Stoffel Vandoorne) blijven in de buurt.

In de Toyota clan bouwde de #7 van Conway, Kobayashi en Lopez een mooie voorsprong van één minuut op de #8 van Buemi, Nakajima en Alonso, waarbij de laatste rond 17.30 uur zijn eerste stint begon. De eerste niet-hybride LMP1 is de Rebellion #3, die momenteel slechts één ronde aan de Toyota #7 toekent. De andere Rebellion had een verlengde pitstop om een wielmoer te repareren en de vering te controleren. Het is meer dan twee rondes verderop. De twee BR’s van SMP Racing lopen op rolletjes en Stoffel Vandoorne rijdt momenteel de #11 op de vierde plaats, 32 seconden achter de derde plaats. Alles is daarom nog steeds zeer open aan de voorkant van de race.

Woedende strijd in GTE Pro

De andere twee Belgische piloten die betrokken zijn bij GTE Pro hebben een wisselend fortuin. De best geplaatste renner is Laurens Vanthoor, wiens Porsche #92 eerst van de 7e naar de 2e plaats ging en daarna een beetje naar beneden ging met M. Christensen achter het stuur. Laurens Vanthoor nam rond 17.50 uur het stuur over.

Maxime Martin vecht tenslotte zo goed mogelijk met een Aston-Martin die er minder efficiënt uitziet dan de zusterauto die poleposition had bereikt, maar vooral langzamer dan de Porsches, Corvettes, Ferraris en andere Fords. Als we de beste tijd in de race vergelijken met de beste tijd tijdens de kwalificatie is de #97 een van de auto’s die zeer dicht staat bij haar referentietijd (piloten ‘pushen’ dus hard), maar de #97 lijkt gewoon niet snel genoeg voor het moment. Maxime Martin heeft zijn eerste stint al achter de rug en zijn teamgenoot Alexander Lynn is momenteel 16e in de categorie.

Ook moet worden opgemerkt dat het Alpine-team met autoriteit leidt in LMP2 voor G-Drive Racing en dat de GTE Am categorie het onderwerp van een grote strijd is tussen de #77 Porsche en de Ford GT van Keating Motorsport.

Volgende stand van zaken rond middernacht…….