Dankzij een intussen verwijderde teaservideo, die door de Oostenrijkse Volkswagen-afdeling nogal voorbarig online was gezet, hebben we een eerste glimp kunnen opvangen van het interieur van de toekomstige ID.3, de elektrische middenklasser die – dixit Volkswagen – heel autoland op z’n grondvesten zal doen daveren.

We weten niet of de boosdoener een overenthousiaste jobstudent, iemand van de kuisploeg of een Chinese infiltrant is geweest, maar dat doet er uiteindelijk niet toe: dankzij de gelekte YouTube-video, die al snel weer offline werd gehaald, weten we ongeveer hoe de woonkamer van de Volkswagen ID.3 eruit zal zien.

Op de screenshots, die inmiddels als een lopend vuurtje het www rondgaan, is een (uiteraard volledig digitale) cockpit te zien die sterke gelijkenissen vertoont met die van de technisch verwante Seat el-Born. Opvallend is vooral de positie van de versnellingshendel, die net als bij de BMW i3 achter het stuurwiel verwerkt zit, en de nieuwe opstelling van het schijnbaar zwevende touchscreen. Onder dat beeldscherm vinden we nog een beperkt aantal sneltoetsen voor de bediening van een aantal courante functies. Meer informatie volgt allicht in de komende weken, in aanloop naar de officiële lancering op het Salon van Frankfurt in september.

Foto’s: Electrek.co