BMW 2 Reeks Gran Coupé: CLA op Beierse wijze

566

Nu de lancering van de nieuwe 1 Reeks achter de rug is, hebben ze in München het hoofd en de handen vrij om zich op de afgeleide versies van de compacte hatchback te richten. Naast de verwachte 2 Reeks Coupé & Cabrio volgt er ook een nieuwe Gran Coupé, als rechtstreekse opponent voor de succesvolle CLA van Mercedes-Benz.

Het heeft uiteindelijk nog lang geduurd. De buren uit Stuttgart zijn al aan hun tweede CLA-generatie toe, maar binnenkort wil ook BMW zich komen moeien in het populaire segment van de compacte vierdeurscoupé. Net als de pas gelanceerde 1 Reeks – maar in tegenstelling tot de toekomstige Coupé en Cabrio – zal de 2 Reeks Gran Coupé op de voorwielen worden aangedreven, het logische gevolg van het onderhuidse UKL-platform dat beide modellen met elkaar zullen delen.

Ook op uiterlijk vlak zijn de gelijkenissen tussen beide modellen treffend: hoewel we het voorlopig nog met plaatjes van een goed ingeduffeld prototype moeten stellen, kunnen we wel al vaststellen dat de 2 Reeks Gran Coupé dezelfde, wat platgedrukte neus meekrijgt. Achteraan zijn de verschillen uiteraard groter, met een extra stel (frameloze?) zijruiten en een sterk aflopende daklijn, terwijl de koffer met opstaande spoilerlip dan weer verwijst naar de grotere coupémodellen uit het BMW-gamma.

Laatkomer

In tegenstelling tot wat je zou verwachten, is BMW niet van plan om de 2 Reeks Gran Coupé te tonen op het aankomende IAA-salon in Frankfurt – nochtans dé hoogmis voor de Duitse auto-industrie – wel op het Salon van Los Angeles, dat pas in november van start gaat. De Europese marktlancering is dan ook pas gepland voor de lente van 2020.