Fan van klassieke Citroëns en in het bezit van een dikke portefeuille? Dan moet je zeker eens een kijkje gaan nemen in het Franse Aube. Daar bouwen ze de Citroën SM immers om tot een ‘moderne klassieker’.

De basis is vanzelfsprekend een Citroën SM uit de jaren ’70. Eentje die bovendien al zijn karakteristieken behoudt, zoals de pneumatische ophanging en de Maserati-motor in het vooronder, al kreeg de SM2 – zoals het model officieel heet – van Garage Gallet wel een grondige opfrisbeurt.

Zo zorgen nieuwe onderdelen voor een gewichtsbesparing van maar liefst 130 kilo en ging ook de motor langs in het krachthonk, waardoor hij zowat 30 pk aan vermogen wint. Voorts doorliep de versnellingsbak een aantal aanpassingen voor soepelere overgangen en een lager verbruik én werd het interieur in een nieuw, retrochique kleedje gestoken.

En zoals het retrochique betaamt, komt deze moderne klassieker met een fors prijskaartje. 230.000 euro om precies te zijn, met andere woorden net iets minder dan een Lamborghini Huracan Performante. Geïnteresseerd? Dan plaats je maar best snel je bestelling. In Aube schroeven ze jaarlijks immers maar twee tot drie van deze wagens in elkaar …

[wpml_language language="nl"] [/wpml_language]