AutoBuzzers in de Scotland Rally: “de roadtrip van ons leven”

850

De Scotland Rally, dat is een week lang rijden door de mooiste landschappen van Groot-Brittannië, van de pot gerukte opdrachten uitvoeren en kamperen onder de sterren. Ook AutoBuzzers Nick en Rudy dompelden zich onder in dit avontuur. Net na de finish deden zij het relaas van de roadtrip van hun leven.

“Wat een ervaring! We hebben zes fantastische dagen beleefd”, vertelt Rudy wanneer hij samen met Nick over de finishlijn rijdt, zichtbaar nagenietend van de prachtige reis.

Wanneer we vragen naar het hoogtepunt van onze twee deelnemers, merken we toch enige twijfel op. “We hebben zo veel mooie dingen gezien, het is moeilijk om er één iets uit te pikken”, merkt Nick op. “Elke dag was een aaneenschakeling van hoogtepunten.”

Nick en Rudy na de finish op de Isle of Skye.

“Als ik dan toch iets moet kiezen, was het onze nacht op Piel Island. Dat is een minuscuul, onbewoond eiland tussen de Engelse kust en de Isle of Man. In die omgeving de nacht kunnen doorbrengen, dat zal ik nooit vergeten”, vertelt Rudy.

“Op autovlak herinner ik me vooral een passage door Wales”, vult Nick aan. “Om een of andere reden hadden we wat achterstand op de groep opgelopen, dus heb ik goed kunnen doorrijden op een prachtige route, gewoonweg geweldig!”

Fantastische groepsgeest

Die spurt door Wales – en de rest van de Rally natuurlijk – legden Nick en Rudy af in een door Suzuki Belux geleverde Swift Sport van de vorige generatie. Een sportieve hatchback met een atmosferische 1.6 motor, goed voor 136 pk.

“De Swift Sport heeft het geweldig gedaan! Ik zat vaak met een glimlach achter het stuur”, vertelde Nick.

“In het normale leven rij ik met een Volkswagen Golf R, net iets meer pk’s dus”, lachte Nick, die tijdens de rally het stuurwerk voor zijn rekening nam. “Op de steile heuvelachtige passages was het af en toe terugschakelen, maar de Swift heeft het geweldig gedaan. Het is een leuke, wendbare wagen, ideaal voor de kronkelende wegen van Wales en Schotland. Ik zat vaak met een glimlach achter het stuur.”

Maar niet alleen de auto en het prachtige landschap waren de aanleiding van die glimlach, ook de groepsgeest bij alle Suzuki-deelnemers. Niet alleen de winnaars van onze wedstrijd verschenen immers aan de start van de Rally, Suzuki Belux nam deel met een tiental auto’s, met daarenboven een bijstandswagen die de nodige technische hulp leverde.

“De sfeer tussen de deelnemers was fantastisch”, herinnert Rudy zich.

“Logischerwijs zijn de andere Suzuki-mensen diegenen waar je het eerst een praatje mee maakt. Al na enkele dagen waren we een hechte groep. Het bewijs: de laatste dagen hebben we Stijn en Philippe, die met hun Suzuki Jimney op de tweede plaats stonden, zo goed mogelijk geholpen om punten te verdienen en zo alsnog de overwinning uit de brand te slepen. Uiteindelijk mocht die hulp niet baten, maar we hebben ons wel gigantisch geamuseerd! We gaan nog vaak terugdenken aan deze onvergetelijke reis”, besluit Rudy.

Foto’s: Suzuki Belux