De heren van RM Sotheby’s hebben weer een lekkere barnfind klaarstaan: de Lamborghini Miura, volgens velen het mooiste wat ze ooit in Sant’Agata Bolognese in elkaar schroefden.

En deze Italiaanse klassieker uit 1971 heeft heel wat troeven om potentiële kopers te verleiden op de veiling die op 24 oktober in Londen gehouden wordt. Denk maar aan zijn heerlijke 3,9 liter-V12 met 370 pk, maar vooral aan zijn kilometerstand: 29.020 prijken er op het dashboard van de Italiaan. Zijn eigenaar, Hans-Peter Weber (de tweede eigenaar, die hem in 1974 overkocht van de originele bezitter) gebruikte hem enkel voor speciale gelegenheden. In 2015 overleed Weber echter en ging de auto verloren.

Quasi origineel

De Miura beschikt ook nog over zijn originele “Giallo Flay”-kleur. Net als alle andere originele onderdelen die Lambo begin jaren ’70 in dit verleidelijke model lepelde. Slechts twee aanpassingen maakte de eigenaar: hij heeft gele richtingsaanwijzers en binnenin zijn de originele Skay Blue-zetels voorzien van een veiligheidsharnas van Schroth.

Chassisnummer 4245 gaat binnen enkele maanden onder de hamer in Londen, net als enkele andere schoonheden, denk maar aan een Aston Martin DB6 en een Lancia Delta S4 rallywagen. De volledige lijst kan je hier raadplegen. De verwachte opbrengst voor deze Lambo ligt tussen 860.000 en 1.100.000 euro.


[wpml_language language="nl"] [/wpml_language]