Herinner je je die gekke Range Rover Evoque Cabrio nog? Die SUV-cabrio heeft blijkbaar een trend ingezet. Want hoewel ze bij Land Rover geen cabrio’s zullen bouwen van de nieuwe Evoque, vond het idee wel ingang aan de andere kant van het Kanaal … waar plots de T-Roc Cabriolet verscheen.

Wij vermoedden al in 2017 dat VW broedde op een SUV-cabrio. Op het Salon van Genève mochten we toen immers kennismaken met de op het MQB-platform gebaseerde T-Cross Breeze. En later bevestigde VW ook formeel bevestigd dat het in 2020 een dakloze T-Roc zou lanceren die de cabrio-honneurs bij het merk zou waarnemen. Voorlopig vind je immers even geen cabrio in het Volkswagen-gamma.

Volkswagen T-Roc Cabrio

En hier is hij dan! De T-Roc Cabriolet is beschikbaar met het 115 pk sterke 1.0 l driepittertje als basismotor en de 150 pk sterke 1.5 viercilinder turbobenzine als stevigste variant. Geen diesel dus, en ook vierwielaandrijving is niet te bespeuren (zelfs niet optioneel). Wel in de optielijst te vinden: een automatische versnellingsbak voor de hoogste motorisatie.

9 seconden

Maar terug over naar het belangrijkste onderdeel van deze T-Roc: het stoffen dak. Dat klapt in 9 seconden weg bij snelheden tot 30 km/u, zodat je in no time je vitamine D-tekort kan wegwerken met enkele warme zonnestralen. Bovendien verstopte VW tussen de koffer en het passagierscompartiment een rollbar. Al komt die pas tevoorschijn wanneer het goed fout gaat.

Volkswagen T-Roc Cabriolet

Andere verschillen met de reguliere T-Roc zijn het frame van de voorruit, dat ook versterkt werd. En natuurlijk het feit dat deze cabrio twee deuren minder heeft. De link naar de Evoque Cabrio, die ook enkel als driedeurs werd geleverd, kan je dus snel trekken, al zien wij ook kenmerken van de Golf Cabrio in deze hoogpoter.

Volkswagen T-Roc Cabrio

Andere info zoals het gewicht en het aantal liters bagageruimte hou je nog even tegoed. Pas op 12 september wordt zal de cabrio immers officieel onthuld worden. De eerste leveringen zijn dan weer gepland voor het voorjaar van 2020. Inderdaad, je leest het goed: na zijn voorstelling houdt de Volkswagen T-Roc Cabrio een klein winterslaapje.