Zien we de Toyota RAV4 binnenkort als plug-in hybride?

526

Bij Toyota zweren ze bij de conventionele hybride aandrijving: de elektromotor wordt gevoed een kleine batterij die wordt opgeladen via de verbrandingsmotor of remenergie. Een systeem dat Toyota de afgelopen jaren perfectioneerde en waarmee het verbruik – ook in reële omstandigheden – vergelijkbaar is met die van een zuinige diesel.

Toch zouden de Japanners in de nabije toekomst een stekkerhybride aan hun gamma willen toevoegen. Een plug-in hybride versie van de RAV4 behoort immers tot de mogelijkheden, blijkt uit een filmpje dat vanmorgen op internet verscheen.

Tweede tankklep

Daar zien we immers een test met een wel heel bijzondere Toyota RAV4. Eentje met een tweede tankklep bijvoorbeeld, die waarschijnlijk bedoeld is om het stopcontact een plaats te geven. Maar ook de flinke dosis meetapparatuur rond de potige SUV doet ons vermoeden dat Toyota op zijn minst de mogelijkheid van een plug-in hybride RAV4 onderzoekt.

Vermoedelijk zal het model zijn 2.5 viercilinder wel behouden, maar dan gekoppeld worden aan een batterij van zowat 10 kWh (gezien de fiscale regels voor plug-ins die in heel wat landen gelden). Momenteel heeft Toyota al een plug-in hybride in de showroom staan: de Prius PHEV, die zowat 30 km ver geraakt op een batterijlading.