In samenwerking met de Duitse automobilistenbond ADAC lanceert Opel in 2020 een eigen rallykampioenschap. En daar moeten natuurlijk elektrische Opel rallywagens aan deelnemen. Enter: de Opel Corsa-e Rally.

De Opel Corsa-e werd nog maar net gelanceerd en hij krijgt al een paar sportschoenen aangemeten. Van dat schoeisel waarmee je je ook in het bos kan amuseren. De Rallyversie van de elektrische Corsa kan rekenen op 136 pk en 260 Nm en een batterij van 50 kWh. De aandrijflijn blijft met andere woorden dezelfde. Wat wel nieuw is, zijn de speciale rally-ophanging, het nieuwe remsysteem met aanpasbare remdruk, de rolkooi, bodembescherming en een high-voltage veiligheidssysteem om het op het onverharde veilig te kunnen houden.

Opel Corsa-e Rally

Voorts vertelt Opel ons alvast dat het vermogen enkel naar de voorwielen gestuurd zal worden. Opel hoopt 15 wagens aan de start van het kampioenschap te kunnen krijgen. Klantenteams kunnen de Opel Corsa-e Rally alvast aanschaffen voor een prijs onder de 50.000 euro, verzekert Opel ons. Een koopje, niet?

15 wagens, 10 manches

“De Corsa-e is de elektrische wagen voor iedereen. Dit model is perfect geschikt voor alledaags gebruik en is zeker betaalbaar. Ditzelfde geldt voor de autosport. De nieuwe Corsa verschaft ook veel rijplezier en heeft een bijzonder dynamisch karakter. Wij zijn de eerste autoconstructeur ter wereld die op basis van een productieauto een elektrische rallywagen heeft ontwikkeld”, verklaarde Michael Lohscheller, CEO van Opel, naar aanleiding van het nieuws.

De ADAC Opel e-Rally Cup-wedstrijden zullen aanvankelijk plaatsvinden tijdens ronden voor het Duitse rallykampioenschap en een aantal andere evenementen. In de zomer van 2020 zou de wedstrijdenreeks van start gaan. In 2021 zullen minstens tien ronden meetellen voor het zogenaamde ‘Super Season’. Het concept omvat verder ondersteuning voor jonge rijders op verschillende niveaus.