De auto is een echt statussymbool. Vaak wordt hij ook gebruikt om succes te oogsten bij leden van het andere geslacht (of hetzelfde geslacht natuurlijk). Maar in welk soort auto wordt je als het meest sexy aanzien?

Met die vraag trok het Duitse Autoscout24 naar 7.300 Europese autobezitters uit 7 landen. En de resultaten waren duidelijk …

In totaal gelooft 79 %van de Europese autobezitters dat het juiste voertuig je aantrekkelijker maakt. Verrassend zijn de eerste twee uit het rijtje niet: bezitters van een sportwagen en en cabrio hebben het meeste succes. Eén op de drie Europeanen (35 %) gelooft dat je aantrekkelijker wordt achter het stuur van een snelle, sportieve bolide. Dat cabrio’s vooral de sexappeal bevorderen, vindt 28 %van de respondenten.

SUV’s op drie

Op de derde plaats wordt het pas interessant. 24% van de respondenten vond dat een SUV zijn bestuurder aantrekkelijker maakte. Nu begrijpen we meteen die SUV-hype!

Elektrische auto’s dragen dan weer niet zo hard bij tot je sexappeal (14%). In je EV scoor je wel beter dan bestuurders van een familiewagen/stationwagen of een bestelwagen, die met respectievelijk 8 en 7% helemaal onderaan staan.

Leuk is ook om de verschillen per land te vergelijken: zo zijn EV-bestuurders een pak populairder in Spanje, doen bestelwagenbestuurders het in Duitsland toch niet zo slecht en in Frankrijk stoten oldtimerbestuurders de SUV’s zelfs van het derde podiumtrapje. Het volledige overzicht – met ook de resultaten voor België – vind je in onderstaande (Duitse) tabel:

(C): AutoScout24