Met mondjesmaat lost Porsche nieuws over zijn eerste elektrisch model, de Taycan. Op 4 september wordt de wagen volledig onthuld, maar wij mogen alvast naar het interieur van de Porsche Taycan kijken.

Een interieur dat herkenbaar is, maar dan ook niet helemaal. Want zo’n techfestijn mochten we nog nooit waarnemen in een bolide uit Zuffenhausen.

Toch herkennen we natuurlijk een aantal elementen uit andere Porsches, zoals de ronde tellers op het digitale dashboard uit de 911. Voorts is het interieur redelijk clean. We herkennen nauwelijks knoppen, die voor het activeren van de vier pinkers uitgezonderd. Al de andere functies zitten verborgen achter de touchscreens. Rechts van het stuur zit dan weer de “schakelpook”. De startknop zit dan weer naar aloude Porsche-traditie links van het stuurwiel.

Porsche Taycan interieur

8 schermen!

Maar terug naar de aanraakschermen. Dat veel toucscreens het interieur van de Porsche Taycan sieren, dat lijkt zelfs een understatement. In totaal kun je vijf schermen bestellen voor de voorste passagiers: eentje achter het stuur, eentje in het midden als navigatie, daaronder nog eentje met haptische feedback voor de verwarming en het Head-Up display.

Het extra scherm naast de navigatie is trouwens in grote mate een kloon van het hoofdscherm. Zo kan een passagier er bijvoorbeeld een volgende bestemming opzoeken terwijl de navigatie op het hoofdscherm in beeld blijft. Of scrollen door je muziekbibliotheek. Enkel de pure bestuurdersfuncties, zoals de selectie van de rijmodi, kan je enkel bedienen vanuit het hoofdscherm.

Porsche Taycan interieur

Maar wacht, er is nog meer: ook achteraan kan je een scherm laten installeren waarmee de passagiers achteraan de airco kunnen regelen. En dan kan je nog twee display’s in de voorste hoofdsteunen laten integreren zodat je kinderen op de achterbank naar hun favoriete serie kunnen kijken. Vijf schermen vooraan en drie achteraan, dat geeft maar liefst 8 display’s waarmee je je Taycan kan uitrusten!