Net als bij een wagen draait het ook bij een exclusief evenement om de cijfertjes. Al wordt er dan niet gesproken over pk’s en cilinderinhoud, maar over bezoekersaantallen en perscoverage. Ook de Zoute Grand Prix kan ondertussen een aantal impressionante cijfers voorleggen.

263.000

Zoveel bezoekers trok het evenement vorig jaar naar Knokke. Dat is zowat 30 keer meer dan tijdens de eerste editie van het evenement. Toen kwamen er 7.500 kijklustigen opdagen.

13.000

Wie “Knokke” en “Oldtimers” zegt, zegt “exclusiviteit”. En wie “exclusiviteit” zegt, zegt VIP’s. Elk jaar doen er dan ook heel wat VIP’s zich tegoed aan de verschillende formules die de organisatie aanbiedt. Vorig jaar waren ze met maar liefst 13.000

645

De sterren van de Zoute Grand Prix zijn natuurlijk de wagens. Moderne GT of iets ouder, zwoegend tijdens de rally, blinkend op de Concours of voor veel geld onder de veilinghamer, tijdens het evenement kan je een hele variatie aan auto’s bewonderen. Over de verschillende categorieën heen kon je er vorig jaar meer bepaald 645 spotten in en rond Knokke.

103

Ook de pers smult van al dat exclusieve materiaal op de dijk in Knokke. Vorig jaar waren maar liefst 103 media aanwezig in de kuststad, waaronder AutoBuzz.be. Ook dit jaar zit je bij ons op de eerste rij voor een verslag van de Zoute Grand Prix.

5

Zoveel events zijn gebundeld in de Zoute Grand Prix. De hoofdact is natuurlijk de Rally (donderdag-zaterdag). Daarnaast vindt de veiling plaats op vrijdagavond en kan je je op de Royal Zoute Golf Club vergapen aan de wagens die deelnemen aan de Concours d’Elegance op zaterdag en zondag. Op die dag wordt ook de GT Tour verreden. Alle vier dagen kan je tot slot de hedendaagse topwagens bewonderen die op de verschillende podia in de kuststad opgesteld staan voor de Zoute Top Marques.

?

Ieder jaar vinden heel wat bekende koppen uit Vlaanderen, Wallonië of ver daarbuiten hun weg naar Knokke. Vorig jaar konden we onder andere Gert Verhulst, Roberto Martinez, Nafi Thiam en F1-legende Jochen Mass spotten op het Albertplein. Wie zakt er dit jaar af naar de kust?