Live@IAA Frankfurt: BMW Concept 4 wil kleine 8 zijn

869

Op de IAA in Frankfurt heeft BMW zopas het doek getrokken van de Concept 4, de logische voorbode op de toekomstige 4 Reeks… én de elektrische i4.

We zijn al bijna een jaar na de introductie van de nieuwe generatie 3 Reeks, toch is BMW nog niet helemaal klaar met de afgeleide coupévariant. Althans, dat is wat München ons wil doen geloven met deze Concept 4, een designstudie die in Frankfurt moet peilen naar de reacties van het publiek. Eén ding is zeker: begin al maar te wennen aan (nog) wat grotere nieren…

Het radiatorrooster, dat sterke gelijkenissen vertoont met dat van de toekomstige i-modellen, is meteen ook de grootste visuele verrassing die de Concept 4 in petto heeft, voor het overige krijgen we een recept dat rechtstreeks overgenomen lijkt van de nieuwe 8 Reeks: forse wielkasten, een aan het asfalt snuffelende shark nose met geslepen led-units en een sterk gesculpteerd silhouet. Over het interieur en de motorisaties wil BMW voorlopig nog niet veel kwijt, al gaan we er gemakshalve van uit dat de nieuwe 3 Reeks hier als logische basis zal dienen.