Bij Ford maken ze zich klaar voor de elektrificatie van hun gamma. En dus wou het Blauwe Ovaal wel eens weten hoe het zit met de EV-kennis van de gemiddelde Europeaan, Amerikaan en Chinees. Best pover, zo blijkt …

Inderdaad, je hebt de titel goed gelezen: 42% van de Amerikanen denkt dat een elektrische wagen benzine nodig heeft om te kunnen rijden, blijkt een onafhankelijke enquête die gepubliceerd werd op Medium.com, zij het wel op vraag van autoconstructeur Ford.

90% van de Amerikanen en Europeanen denkt dan weer dat een elektrische auto traag is. Terwijl het koppel van elektromotoren juist voor knappe acceleraties zorgt. De Nissan Leaf zit bijvoorbeeld op dik 7 seconden aan de 100 km/u. Welke concurrent met een verbrandingsmotor kan zoiets zetten?

67% van de Europeanen en Amerikanen denkt dan weer dat EV’s geen lasten kunnen trekken en al zeker geen aanhangwagen. Het gebrek aan EV’s met een trekhaak werkt die stelling alvast in de hand. Maar toch is niets minder waar. Ford countert bijvoorbeeld met dit filmpje van een F150:

De studie concludeert dan ook dat deze mythes de doorbraak van de elektrische auto in de weg staan. In landen waar de EV wel al doorbrak, zoals China of Noorwegen, ligt de kennis immers een pak hoger. Hoog tijd om die kennis in ons land eens op te frissen, dus!