Alvorens op stal te gaan maken de knapste oldtimers uit ons land (en ver daarbuiten) nog één laatste uitstapje aan onze kust. De Zoute Grand Prix is een exclusief oldtimerfeest dat de mondaine badstad van donderdagmorgen tot zondagavond in zijn greep zal houden. En hoewel je de rally uiteraard kan volgen op onze website, sommen we hieronder toch een tiental argumenten op waarom je dit weekend zélf eens naar onze Vlaamse kust te trekken:

  1. Om je te gaan vergapen aan de allermooiste wagens ooit gebouwd
  2. Om er bekende (nationale en internationale) persoonlijkheden tegen het lijf te lopen zoals Thierry Boutsen, Jean Todt, Hans Van Alphen, Stoffel Vandoorne of Dimitri Vegas…
  3. Om er te genieten van de indian summer aan de Belgische kust, doorspekt met een ongelofelijke verzameling aan exclusieve bolides.
  4. Om de laatste nieuwigheden van een aantal prestigemerken te ontdekken.
  5. Om zélf te kan gaan bieden (of gewoon een beetje dromen) tijdens de Bonhams-veiling, waar een aantal zeldzame wagens te koop zullen worden aangeboden.
  6. Om de wagens een spurtduel te zien aangaan in een uniek retro-racesfeertje.
  7. Om een pronostiekje te wagen op de Best of Show van de Concours d’Elégance.
  8. Om de heerlijke klank van ronkende oldtimers te horen weergalmen in Flanders Fields.
  9. Om de meest charismatische hedendaagse motoren in koor te horen brullen bij de start van de Zoute GT Tour.
  10. Om te vieren dat de Zoute Grand Prix tien kaarsjes mag uitblazen! Een decennium oldtimers aan de Belgische kust, dat moet toch gevierd worden, nee?