Wishful thinking: BMW Concept 4 Wagon

1567

Niet iedereen is even enthousiast over BMW’s recente designkeuzes – denk maar aan de nieren van de nieuwe 7 Reeks en X7 en het verdwijnen van de illustere Hofmeister-knik op de 3 Reeks Touring. Ook de op de IAA voorgestelde Concept 4 bleef vorige maand allerminst gespaard van kritiek. Wedden dat deze shooting brake-achtige Wagon – mét Hofmeister-knik – een heel ander lot beschoren is?

Het wereldwijde web heeft zijn mond (en buik) vol van de overmaatse BMW-nieren. Ook bij de Concept 4, de concept car die de toekomstige 4 Reeks aankondigt, wierpen de imposante neusgaten een smet op de verder best wel sexy lijnen van de toekomstige coupé. Een lijnenspel dat zich overigens uitstekend leent tot een nog wat praktischere shooting brake-variant, zo bewijst deze (helaas uitsluitend digitale) aanzet van de inmiddels welbekende photoshopvirtuoos X-Tomi Design. Gezien het controversiële karakter van de frontpartij kiest de Hongaar er bewust voor om de Concept 4 Wagon alleen van zijn beste (zij-)kant te tonen, bovendien herintroduceert hij de gekende Hofmeister-knik om de Beierse achterban helemaal op zijn hand te krijgen.

Vooraleer je begint te jubelen: de kans dat BMW ooit een shooting brake-variant van de toekomstige 4 Reeks zal bouwen, is zo goed als onbestaande. Niet alleen ligt de focus bij de Duitse autobouwer hoofdzakelijk op het elektrificeren van het huidige gamma, er lijkt in het huidige automobielklimaat (helaas) geen ruimte meer te zijn voor dergelijke nicheprojecten…