Porsche eert Jacky Ickx met 911 ‘Belgian Legend Edition’

1665

Jacky Ickx, Monsieur Le Mans voor de vrienden, blaast in 2020 75 kaarsjes uit. Voormalig werkgever Porsche heeft zijn presentje echter nu al klaar, in de vorm van deze op 75 stuks gelimiteerde 911 Carrera 4S ‘Belgian Legend Edition’.

Met zijn vele successen in de 24 Uur van Le Mans, Parijs-Dakar, Formule 1 en zijn titels in het wereldkampioenschap uithouding van 1982 en 1983 moet het geen pretje zijn om de trofeeënkast van Jacky Ickx af te stoffen. Hoewel de Belg bij zowat al zijn werkgevers successen boekte, zijn het toch vooral de vier (van in totaal zes) Le Mans-zeges met Porsche waarmee Ickx zich de autosportieve geschiedenisboeken inreed. En dat zijn ze in Zuffenhausen duidelijk nog lang niet vergeten…

De voorbije 18 maanden ging een team van design- en productexperts, in samenspraak met Jacky himself, aan de slag om een unieke 911 te creëren, die hulde brengt aan de sportieve successen van onze nationale autosportheld. Het resultaat is deze op 75 exemplaren gelimiteerde 911 Carrera 4S Belgian Legend Edition, die exclusief is voorbehouden aan de Belgische markt.

Bovenop de standaarduitrusting krijgt de Belgian Legend Edition enkele exclusieve extra’s mee, zoals de X Blue-lakkleur die refereert aan de helm van Jacky Ickx. Om diezelfde reden krijgen de specifieke velgen ook een witte streep mee. Op de B-stijl aan bestuurderszijde vinden we een badge met Belgische vlag, naam en handtekening van Jacky Ickx, terwijl ook het interieur en de deurdrempels met de nodige verwijzingen worden opgedirkt. Ten slotte wordt deze 911 Carrera 4S “Belgian Legend Edition” ook nog vergezeld door een miniatuurversie van de auto met matchende serienummers, een fotoboek over de productie van de auto en een door Jacky Ickx gehandtekende brief.

En dan nu het slechte nieuws: daar waar een ‘gewone’ Carrera 4S voor iets meer dan 130.000 euro van eigenaar verandert, heeft Porsche België de prijs voor deze exclusieve Belgian Legend Edition vastgelegd op… 199.911 euro. Het is helaas de prijs die je betaalt voor een zeldzame én Belgisch getinte collectors’ car, al is de kans reeël dat sommige ‘verzamelaars’ dit nog steeds als een interessante belegging zullen zien…

[wpml_language language="nl"] [/wpml_language]