Hoewel de Brexit om de hoek loert en de herfst ook aan de andere kant van het Kanaal is ingetreden, ziet Aston Martin de toekomst rooskleurig tegemoet. In de lente van 2020 introduceert de Britse autobouwer een dakloze versie van de Vantage, waarmee het de Porsche 911 Cabrio naar de kroon wil steken.

Op de sociale media van de Britse sportwagenfabrikant Aston Martin werd zopas een eerste afbeelding gepubliceerd van de toekomstige Vantage Roadster, die in het voorjaar van 2020 op de markt verschijnt. Met die cabrioversie wil Aston Martin – dat in de eerste helft van 2019 nog een verlies van 86 miljoen pond moest incasseren en zijn beursintroductie volledig de mist in zag gaan – zijn boekhouding opnieuw op orde krijgen, zeker nu het met de DBX SUV ook een potentiële cash cow in de steigers heeft staan.

Op technisch vlak adopteert de Vantage Roadster logischerwijze de mechaniek van de coupé, wat betekent dat de sportwagen aangedreven zal worden door een 4 liter-V8 van AMG. De extra verstevigingen aan de dakconstructie resulteren wellicht in een iets hoger gewicht en dus ook tragere spurtcijfers, al heeft de Vantage (0-100 km/u in 3,6 seconden voor de coupé, nvdr) op dat vlak wel wat marge…