Renault Mégane Coupé-Cabriolet, de laatste in lijn?

367

Renault_56499_global_fr-optDe markt van de coupé-cabriolets stort in, Peugeot heeft zelfs besloten geen cabrioversie van de nieuwe 308 te maken. De facelift die Renault nu van zijn Mégane cc op de markt los laat, lijkt dan ook meer een eerbetoon …

De coupé-cabriolets hebben de wind niet meer in de zeilen in het C-segment, waar de Mégane thuis hoort. Het zijn daarentegen de SUV’s en de crossovers die daar nu de dienst uitmaken. Het is in die context dat Renault ons uitnodigde om de nieuwe Mégane coupé-cabriolet uit te proberen in de buurt van Nice aan de côte d’Azur. Hoewel, nieuw is misschien niet het juiste woord. Net zoals de berline, de coupé en de break, kreeg ook de Mégane-cabrio een zeer lichte facelift … die zich beperkt tot een hertekende snuit. De voorbumper, de koplampen, frontgrille en motorkap werden gemoderniseerd en geven de wagen ook een bredere look. Een geslaagde facelift die de Mégane CC er op slag veel jonger doet uitzien.

Connected

Voor de rest heeft Renault nauwelijks iets veranderd aan de Mégane CC, met uitzondering van de het R-link multimediasysteem dan. Dat was al beschikbaar op talrijke modellen uit het Renault-gamma, maar de Mégane CC moest het tot nog toe zonder doen. Renault R-Link groepeert een aantal multimedia-functies zoals navigatie, radio, Bluetooth-telefoon en connectiviteit voor externe apparaten. Je linkt er ook mee naar diensten voor de auto en naar de R-Link Store, een catalogus met een dertigtal applicaties die je kan downloaden. Dat alles bedien je via een 7-duims touchscreen én een joystick op de centrale console.

Benzine zit in de lift

Van de beschikbare motoren, gaat onze voorkeur uit naar de TCe 130. Een kleine 1,2 liter turbo-benzinemotor die toch 130 pk en een respectabel koppel van 205 Nm genereert. Genoeg voor pittige prestaties en een verbruik van 6,4 l/100 km (145 g CO2/km). In tegenstelling tot de rest van het Mégane-gamma, is de TCe-motor op de coupé-cabriolet echter niet combineerbaar met de EDC-versnellingsbak met dubbele koppeling.

Renault_56493_global_fr-opt