14de Porsche Francorchamps Days op 9, 10 en 11 mei

612

porsche-francorchamps-days-38942Elk jaar trekken de Porsche Francorchamps Days ruim 15.000 bezoekers. Het is een van de belangrijkste Porsche-treffens in Europa.  De editie 2014 vindt plaats op 9, 10 en 11 mei. De Porsche Francorchamps Days bieden enthousiastelingen ook de mogelijkheid om zelf de Radillon te trotseren om vervolgens via Combes naar Blanchimont en Source terug te komen.

Er zijn drie categorieën (fun ; voor piloten met weinig circuitervaring, Sport; voor piloten met ervaring en Racing, voorbehouden aan gehomologeerde Porsches die desgewenst ook met semi-slicks mogen rijden). Op zondag is er de Classic-reeks, voorbehouden aan standaard-Porsches tot 1993 ofwel de 964 C2. Er is ook de bekende J-C Cartier Parade waaraan gewoonlijk ongeveer 600 Porsches deelnemen. D’Ieteren Porsche Import België steunt het evenement. De belangrijkste modellen van het gamma worden er in de “Porsche Village” tentoongesteld. Een van de publiekstrekkers is er de 919 Hybrid die een maand later aan de start komt van de 2 4 Uren van Le Mans.

Last but not least organiseren de drie officiële Belgische Porsche-clubs samen een toeristische rondrit. Er is een etappe voor de middag en eentje na de middag. Zo krijgen de bezoekers ruim de tijd om de paddocks te bezoeken met tal van leuke Porsche-animaties. Voor meer info of inschrijvingen kan je terecht op www.porscheclubfrancorchamps.be