Porsche Cayenne Coupé wordt rivaal van X6 en Range Rover Sport

275
Porsche Cayenne Platinum Edition
Porsche Cayenne Platinum Edition

Intussen is het al twaalf jaar geleden dat Porsche met de Cayenne een model op de markt bracht met meer dan 2 deuren. Sindsdien kenden we ook al de Panamera, Macan en tweede generatie Cayenne. Maar zijn de Duitsers van plan om het hierbij te laten? Bijlange niet!

Porsche, naast SUV-ontwikkelaar ook de bouwer van heel aardige sportwagens, gaat zich immers wagen aan een vijfdeurs Coupévariant van de Cayenne. Bedoeling is dat de Cayenne Coupé, zoals hij in zijn conceptfase werd gedoopt, het meer sportieve alternatief wordt van de gewone Cayenne. 

Volgens insiders van het Porsche hoofdkwartier in Zuffenhausen, Duitsland, krijgt hij een breed scala aan benzine en dieselmotoren. Daarnaast staan er ook een benzine- en diesel plug-in hybridevariant op de planning. De Cayenne Coupé is één van de 7 nieuwe SUV’s die gebruik maken van Volkswagens nieuwe MLB platform, waarop ook de opvolgers van de bestaande Cayenne, de Volkswagen Touareg en de Audi Q7 zullen komen te staan.

Verwacht wordt dat de auto rond 2018 op de markt komt, kort nadat de derde generatie Cayenne op de markt zal worden losgelaten. Tot dan zal er aardig wat afgetest worden, ook op de Nordschleife. Het staat nu al vast dat de Cayenne Coupé een te duchten rivaal zal worden  in de groeiende markt van sportieve luxe cross-overs, waar ook al de BMW X6, de Range Rover Sport en wie weet binnenkort ook de Mercedes MLC, deel van uitmaken. Het prijskaartje van de Coupé zou trouwens tussen de 15 à 20% hoger liggen dan die van de “gewone” Cayenne. Het is maar dat u het weet.