Ariel Atom 3.5 R, atomischer bestaat niet

348

Ariel Atom 3.5R face

De Ariel Atom 3.5 is het meest brutale, meest radicale beest dat er tegenwoordig te verkrijgen is. Alsof zelfs dat niet genoeg zou zijn besloot Arieler nog een schepje bovenop te doen met de 3.5R.

De R behoudt zijn Honda-motor, maar die kreeg er 45 paarden bij. In totaal ontwikkelt de 350R een ijzingwekkende 355 pk en een monsterlijk koppel van 330 Nm. Het vermogen wordt naar de grond gestuurd via een Sadev sequentionele zesbak met stuurflappen. Opschakelen doet hij in 40 milliseconden, terugschakelen in 50 milliseconden. Met andere woorden, terugschakelen van zesde naar tweede doet hij in één (1!) seconde!

Ariel Atom 3.5R detail

Daar blijft het niet bij: de hoogwaardige banden zijn van Kumho-signatuur en de 3.5R scheurt van 0 naar 100 km/u in … 2,6 seconden.

En ook het chassis kreeg een upgrade.  De standaard schokdempers werden vervangen door Öhlin-elementen. Potentiële kopers kunnen zelf de spanning van de vering en de regeling van  het achterdifferentieel kiezen. Verder is er ruimte zat voor personalisering: delen van de carrosserie, remmen, banden, uitrusting voor het circuit… keuzes met hopen. U vraagt, Ariel draait.

De eerste exemplaren worden deze zomer losgelaten.

Ariel Atom 3.5R