De Koenigsegg Agera One:1 komt eindelijk in actie!

285

One1

Naar goede gewoonte trekt het Festival of Speed in Goodwood (26-29/06) een massa unieke wagens aan. Blikvanger bij de hedendaagse auto’s is de Koenigsegg Agera One:1, aangekondigd als snelste auto op de planeet.

Voor de toeschouwers zal het de eerste officiële gelegenheid zijn om de nieuwste creatie van de kleine Zweedse constructeur van supercars te zien: de Koenigsegg Agera One:1. En er zullen zelfs twee exemplaren aanwezig zijn op de stand van Michelin. De Agera One :1 levert een vermogen van 1341 pk voor 1341 kg, wat meteen de verklaring is van de benaming. Die verwijst naar de meest optimale gewichtvermogensverhouding van 1:1, de Heilige Graal van de autowereld, zeg maar.

Michelin maakt van de aanwezigheid van de ultracar gebruik om zijn Pilot Sport Cup 2 voor te stellen. Deze sportieve band is gehomologeerd voor de openbare weg en werd ontwikkeld op basis van de ervaring die het merk opdeed in de uithoudingsraces. Dankzij deze rubbers slaagt Koenigsegg erin zijn astronomische topsnelheid van 440 km/u te homologeren en wordt daarmee de snelste seriewagen die de openbare weg op mag. Met deze bolide viert Koenigsegg ook zijn 20-jarig bestaan. In 1995 besliste een jonge Zweed van 22 jaar, Christian von Koenigsegg, zijn kinderdroom te realiseren: zijn eigen supercar ontwerpen. In 2013 leverde het merk zijn 100ste wagen. (met Belga)

One2

One3