Gespot: de nieuwe Jaguar XE

279

Jaguar moet de nieuwe XE nog officieel presenteren, maar zit ondertussen al volop in de testfase van haar nieuwe instapper die het moet gaan opnemen tegen de BMW 3 Reeks, Audi A4 en Mercedes C Klasse. De Britse ingenieurs hebben hard gewerkt om een stevig alternatief aan te bieden voor dit Germaanse trio en zitten nu in een finale fase.

Twee prototypes van de XE trokken vorige week naar de Nürburgring voor een flinke dosis testkilometers. Onze man spotte ze op hun terugweg naar huis en maakte deze plaatjes.

20140523_100125-optimized

20140523_100110-optimized

De XE zal als eerste in z’n segment de beschikking krijgen over een aluminium monocoque. Verwacht wordt dat hij zal rijden op een nieuw ontwikkeld achterwielaangedreven platform, dat ook als basis gaat dienen voor Jaguars aanstaande SUV. Daarnaast zullen de Britten nieuwe 2,0-liter viercilinders onder de kap leggen en ook de 3,0-liter V6 met supercharger, die we kennen uit de F-Type, zal in de XE geleverd worden. De XE zou in oktober officieel worden voorgesteld tijdens de Paris Motor Show en in 2015 op de markt verschijnen.