Renault blaast samenwerking met Caterham op

251

alpine-a110-50-1337988775

Eind 2012 richtten Renault en Caterham een joint venture op. Bedoeling van deze constructie ( Société des Automobiles Alpine Caterham) was om het sportwagenmerk Alpine nieuw leven in te blazen en samen een sportwagen te ontwikkelen die als Alpine en als Caterham op de markt zou komen.

Renault wil nu op eigen kracht verder gaan met het project. Beide partners hadden evenveel aandelen en mochten ook onder hun eigen naam sportwagens blijven ontwikkelen. Renault heeft evenwel alle aandelen van Caterham in de Joint Venture overgekocht zodat de Franse constructeur helemaal autonoom kan beslissen hoe de Alpine Berlinette (die in 2016 op de markt komt) er zal gaan uitzien.

Aan de basis van deze beslissing liggen de uiteenlopende visies van de Britten en de Fransen op het ontwikkelen van een sportwagen. Alpine laat dit weekend al van zich horen op de 24 Uren van Le Mans door deel te nemen in de ELMS (European Le Mans Series). Renault geeft ook aan dat de Franse fabriek van Dieppe het zenuwcentrum zal blijven voor de activiteiten van Alpine.