Effeffe Berlinetta, de Italiaanse droom in vervulling

389

010566-1-optimized

De fratelli Frigerio wilden een sportwagen bouwen die van top tot teen de sfeer van de jaren ’50 en ’60 zou uitademen. Van de Alfa Romeo Giulietta Sprint tot de Ferrari 250 GT en alles daar tussenin. Je kan natuurlijk ook een bestaande auto volledig gaan ombouwen naar iets anders, zoals veel 356 Speedster replica’s zijn gebaseerd op een Volkswagen Kever. Maar nee, dat was volgens de heren nou nét niet de bedoeling. Zij wilden een  authentieke, vanaf nul met de hand gebouwde wagen.

Met behulp van de nieuwste CAD-software ontwikkelden de broers eerst virtueel een onderstel. Aan de hand van die computertekeningen werd naderhand een stijf buizenframe aan elkaar gelast. Toen dat klaar was gingen de heren aan de gang met aluminium om een, in onze ogen, prachtig gelijnde carrosserie te maken. Het interieur werd uitbesteed aan Matteograssi, een designfirma met meer dan 100 jaar ervaring en een verfijnd oog voor detail.

Onder de kap ligt een geleend 2.0-literblok van Alfa Romeo dat goed is voor een lekkere 170 pk. Daarmee is de 840 kg lichte Gran Turismo in staat om een top te halen tussen de 225 en 245 km/u. Voorlopig is dit rode pareltje nog een one-of-a-kind. Het duo Frigerio sluit een kleine op maat gemaakte serie echter niet uit, indien er voldoende interesse zou zijn. En geef toe, daar is de kans wel erg groot toe.