Circuit Zolder is Zot van Amateurs

740

circuit_Zolder-114

“Geen racerij zonder amateurs!”, klinkt het op Circuit Zolder, want daar zijn ze Zot van A(mateurs). Amateurs vormen immers de brede basis van de autosport in België. Zoals elk jaar krijgen ze dan ook dit jaar de gelegenheid om een prachtig motorsportseizoen af te sluiten en de autosportwinter in te duiken. Dit jaar valt het doek op zaterdag 8 november. De toegang is gratis.

De Race Promotion Night zorgt als afsluiter traditiegetrouw voor veel animo op de racetrack. Vorig jaar verschenen er maar liefst 63 bolides aan de start van de kwalificaties. Een record. De ‘schuldigen’ van dit succes zijn de diehards van de BGDC, de Belgian Gentlemen Driver’s Club. Waarschijnlijk het meest amusante autosportclubje van België, maar allerminst piloten om zonder racehandschoentjes aan te pakken. Tijdens de Race Promotion Night halen ze nog eens alles uit de racekist en dit in één langgerekte sprint van maar liefst 5 uur.

Wie uiteindelijk met het meeste spektakel gaat lopen, daar zijn we eigenlijk nog niet uit. Want ook de kever-lookalikes van de VW Fun Cup werken tijdens dit weekend hun finalekoers van 5 uur af. En ook zij draaien er hun wiel niet voor om voor een schouderklopje meer of minder. Wie hier wint, gaat immers roemrijk de winter in. Afspraak dus op zaterdag 8 november in Zolder voor 10 uur autosportplezier.

Meer info op www.circuit-zolder.be

circuit_Zolder-113