Live in Genève: Hyundai Tucson is back

365

DSC_0469_edit

Met de duizenden modelnamen in autowereld is het niet altijd makkelijk om de juiste naam op het juiste model te plakken. Wanneer een merk dan ook eens besluit om van tactiek te veranderen, zoals Hyundai met de Tucson die plots ix35 ging heten, maar nu terug kiest voor de oorspronkelijke naam Tucson, wordt het soms moeilijk om volgen.

Op het Salon van Genève maakten we van naderbij kennis kunnen maken met de nieuwe/vernieuwde Tucson, die qua design de familietrekken deelt met zijn grotere broer, de Santa Fe. Hyundai onderstreept ook het feit dat de Tucson vooral mikt op de premiummarkt en hiervoor gebruik maakt van hoogwaardige materialen. Het Zuid-Koreaanse merk belooft ook een royale binnenruimte en een laadvolume van 513 liter. Verwarmde zetels, parkeerassistentie en een automatische kofferklep maken deel uit van het optiepakket. De navigatie, die volgens Hyundai sneller werkt dan ooit, komt met zeven jaar lang gratis services van Tom Tom Live.

Op motorgebied is er de keuze tussen 2 benzinemotoren en drie diesels. Bij de diesels kan je kiezen voor een 1.7 liter met 115 pk of een tweeliter met 136 of 184 pk. Aan benzinezijde is  er een atmosferische 1.6 GDI met 115 pk en een drukgevoede 176 pk sterke 1.6 T-GDI die gekoppeld kan worden aan een 7-traps automaat met dubbele koppeling.

Kom hier nog meer te weten over het salon van Genève!