Live in Genève: Rinspeed doet het met BMW i3

368

DSC_0137_edit

Zoals elk jaar op autosalon van Genève stelt Rinspeed ook dit jaar opnieuw een nieuwe concept car voor. Dit jaar wordt de wagen gebaseerd op de BMW i3. De wagen, die gedoopt wordt tot “Rinspeed Budii”, zou boordevol elektronische snufjes, kleurrijke schermpjes en leuke hebbedingetjes zitten.

Ook wordt het stuur in de wagen niet bevestigd aan een traditionele stuurkolom, wel op een robotarm die je van links naar rechts kunt verplaatsen. Op deze manier kan je beslissen welke passagier met de wagen rijdt. Maar je kan de wagen ook gewoonweg autonoom laten rijden.

Op het dak van de wagen installeerde Rinspeed een periscoop. Deze is in staat om de omgeving driedimensionaal te scannen tot wel 700 meter ver. Op deze manier kan de wagen zelfstandig rijden en kan het met de verkregen gegevens de luchtvering aanpassen zodat deze kan anticiperen op wat er zich afspeelt op het wegdek. Bovendien, zoals zo vaak, installeerde Rinspeed panelen op de voor- en achterkant van de wagen die aangeven wat de intentie van de wagen is. Dit is vooral veilig naar de andere weggebruikers toe.

Of de concept car ooit echt op de markt zal verschijnen blijft een raadsel.

Kom hier nog meer te weten over het salon van Genève!